Bakgrund
Med lång bakgrund inom vinhandel och restaurangbranschen har jag byggt upp ett sinne för vad god mat och dryck står för. Jag är i grunden utbildad sommelier som älskar mat och dryck men inte minst bakning och sötsaker. Eftersom jag älskar att baka så väcktes tanken att jag skulle starta en blogg för att samla alla mina recept och kanske ge dryckesförslag till recepten, lite som en kul grej.
Att sätta vin till sött kan bli lite enformigt och i vissa fall svårmatchat beroende på vilka andra ingredienser som ingår. Så istället för att göra till varje recept så får det bli dryckestips de gånger jag hittar en sån där klockren matchning som helt enkelt gifter sig.
För mig har alltid service, mat och dryck funnits där då jag arbetat och studerat inom service, mat och vin sedan grundskoleåldern. Visst kan jag idag ibland sakna restaurangen och tempot från matsalen. Och inte minst värmen från de nöjda restauranggästerna som man pysslat om extra mycket för att dom ska få en så minnesvärd upplevelse som möjligt där alla deras sinnen som utseende, doft och smak fått spela in.
Det är verkligen något speciellt när service, god mat och dryck är i en finstämd kombination. Framför allt när maten på tallriken och vinet i glaset får en sån där supermatch som tar en till himlen!
Drömmar om något eget, ett kafé eller en varför inte egen vingård har alltid funnits där. Jag tror att många av mina drömmar väcktes när jag studerade på Grythyttans Restauranghögskola. Där träffade jag många likasinnade och helt underbara människor där vi alla hade det gemensamma stora intresset just god mat och gott vin. Det var en fantastiskt roligt tid med många skratt och sena kvällar. Vi experimenterade med mat och dryck, provade vin, pluggad och bytte erfarenheter med varandra.
Med det i bakfickan så vill jag hålla liv i bakintresset och inspirera andra med mina söta recept och ibland ädla drycker därtill!
/ Malla