Äppelkaka med mandel

Kladdkaka

Förutom att den här kakan är supergod, är den väldigt lätt att göra. Saftig, smörig, söt och syrlig på en och samma gång.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 äpplen (gärna Ingrid Marie eller Aroma)
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk malen kanel
1 dl grovhackade mandlar
50 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop ägg, socker, vete- och mandelmjöl.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för ca 8 bitar).
Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda med citronjuicen.
Stick ner klyftorna i smeten i ett fint mönster och strö sen över kanelen och mandeln. Hyvla till sist över smöret.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera gärna med vaniljsås eller glass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s