Berlinerbröd

Småkakor, Snittkakor

Här kommer ett gammalt klassiskt kakrecept på seg- mjuka nötsnittar. Så himla goda! En blandning av skorpor, biscotti och nötsnittar.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl finhackade eller mixade nötter, t.ex mandel eller hasselnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst och fluffigt.
Blanda mjöl, bakpulver och nötter/mandel och tillsätt allt i äggfluffet och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i två lika delar och forma till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Skär i snittar direkt efter de kommer ur ugnen och låt svalna på plåten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s