Segknapriga runda chokladkakor

Småkakor

Det här är en variant på superenkla chokladkakor som jag gjort runda med pärlsocker istället för snittkakor. Så gott och superenkelt!!!
Receptet ger ungefär 30 st småkakor.

Ingredienser:
1,5 dl strösocker
2 msk kakao
0,5 krm salt
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
125 g smör, rumsvarmt 

Garnering: Pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp sen ihop sirap och smör med de torra ingredienserna till en deg. Jag vispade även med elvisp och lite grövre vispar för att få ihop allt ordentligt till en deg.
Rulla ut degen till en tjock längd på smörpapper, häll på pärlsocker och rulla längden lite hårt så den får pärlsocker som fastnar runt om. Skär sen längden i skivor ca 1,5 cm tjocka och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite lätt.
Grädda sen mitt i ugnen i ca 8-9 minuter. Ta ut och låt svalna på plåt eller fat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s