Rabarberpaj med kolasmuldeg

Desserter, Pajer

En helt vanlig rabarber smulpaj men med smak av kola. Det blir en så magisk kombination när man serverar den varm med vaniljglass. Det här är en grymt enkel dessert som går fort att göra passar såklart även perfekt till eftermiddagsfikat.

Ingredienser
Rabarberfyllning:

500 g rabarber
1 msk potatismjöl
2 tsk malen kardemumma
1 dl strösocker
1 citron, citronsaft

Smulsdegen:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
Blanda ihop rabarber med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker pajform.
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. Tillsätt sen vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop ingredienserna tills det blir en smulig deg. Smula sen degen över rabarberfyllningen och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
Servera den ljummen med vaniljglass.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s