Här kommer en riktigt klassisk kaka som ofta ingår i sju sorters kakor. Spröda mördegskakor som toppas med hackad mandel och pärlsocker.
Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör
1 krm bittermandelarom
Pensling/Garnering:
uppvispad äggvita
0,5 dl hackad mandel
0,75 dl pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör degen genom att blanda ihop alla ingredienserna till en fin deg. Rulla degen till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispad äggvita. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär sen längderna i 4 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min och låt kakorna svalna på plåten när du tagit ut dom. Sen är det bara att njuta!