Finska pinnar

Småkakor

Här kommer en riktigt klassisk kaka som ofta ingår i sju sorters kakor. Spröda mördegskakor som toppas med hackad mandel och pärlsocker.

Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör
1 krm bittermandelarom

Pensling/Garnering:

uppvispad äggvita
0,5 dl hackad mandel
0,75 dl pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör degen genom att blanda ihop alla ingredienserna till en fin deg. Rulla degen till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispad äggvita. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär sen längderna i 4 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min och låt kakorna svalna på plåten när du tagit ut dom. Sen är det bara att njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s