Tänk dig chokladkladdkaka med jordnötter och toscatäcke som bjuder på både sött och salt. Så smakar dom här supergoda kakorna!
Ingredienser till ca 30 st:
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
Jordnötstosca:
2,5 dl hackade jordnötter
75 g smör
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp ingredienserna till kakdegen i en bunke och blanda ihop till en smidig deg. Dela degen i tre delar och rulla ut dom till ca 3 cm tjocka längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och grädda som mitt i ugnen ca 8 minuter. Förbered under tiden toscasmeten.<
Hacka jordnötterna grovt. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm under omrörning till allt har blandat sig och tjocknat något. Inte koka utan smeten ska bara sjuda.
När chokladsnitten varit inne i ca 8 minuter tar du ut den och klickar på toscasmeten på längderna. Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare ca 4 minuter tills toscan fått fin färg.
Skär kakorna i snitt ca 3 cm breda medans dom fortfarande är lite varma och låt svalna.