Rimbobullar är verkligen en favorit som man alltid blev bjuden på när man hälsade på hos farmor. Det är en kalljäst bulle som är fylld med en smör- och vaniljklick. Bullarna blir spröda och oemotståndligt goda!
Ingredienser till ca 25-30 st:
25 g jäst
2 dl mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Glasyr:
4 msk florsocker
0,5 msk vatten
Gör så här:
Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål. Tillsätt sen de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg i maskin.
Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på mjölat bakbord. Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
Blanda ihop fyllningen och lägg på en klick på mitten av varje ruta. Nyp sedan ihop rutorna och lägg dem i bullformar på en plåt. Låt bullarna jäsa ca 2 h i rumstemperatur.
Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5–10 min tills de fått fin färg. Låt bullarna svalna på galler. Glasera med florsockerglasyr.