Semlor kan göras i många varianter. Här kommer en variant av semla i form av en mazarin där alla goda smaker som mandel, vanilj, kardemumma och grädde finns med. Så ljuvligt gott och lagom stort. Ni måste prova!
Ingredienser till ca 20 stycken
Mördeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl strösocker
Mazarinfyllning:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bittermandel arom
2 ägg
Garnering:
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
kardemumma
Gör så här:
Mördeg:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till en deg. Ställ degen i kylen i 30 min. Skär sen upp och rulla degen till ca 20 st små bollar och tryck ut degen i aluminiumformar. Tryck degen upp mot kanterna så det blir en grop i mitten. Grädda i ca 10 minuter.
Mandelfyllning:
Vispa ihop alla ingredienser utom äggen. Tillsätt till sist äggen och bittermandel och fortsätt vispa till en slät massa. Klicka försiktigt ut fyllningen i mördegsformarna. Grädda sen längst ner i ugnen i ca 10 minuter tills fyllningen gått ihop och satt sig. Ta ut och låt svalna helt i formarna innan du lossar dom.
Dekoration:
Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Dekorera grädden med spritspåse och spritsa fint över mazarinerna. Garnera med stött kardemumma över grädden. Sen är det bara att servera och njuta!