Ingredienser:
150 g smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g färska hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggsmeten.
Smöra och bröa en långpanna eller lägg i bakplåtspapper så det täcker (ca 25×30 cm) och häll i smeten i formen. Lägg sen i bären och bred över smeten så att hallonen göms så gott det går.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du brer på glasyren.
Glasyr:
75 g smör
50 g vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Kokos att dekorera med.
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med hallonen. Ta av från plattan och sila bort kärnorna direkt så det fortfarande är varmt och rör sen ner den hackade vita chokladen. Rör om tills glasyren är helt slät. Tillsätt till sist vaniljsocker och florsocker.
När kakan svalnat brer du över glasyren och strör över rikligt med kokos och låt stå tills glasyren stelnat.
Dela kakan i rutor i lagom storlek, ca 24 små eller 12 stora.