Rostade salta mandlar

Övrigt gott

Enkelt och gott tilltugg på bara 3 ingredienser som man lätt kan göra själv. Rostade salta mandlar är ett knaprigt tilltugg som är trevligt att servera till fördrinken eller som snacks liter senare på kvällen. Du gör dem snabbt och lätt, resultatet blir toppen precis som köpta salta mandlar.

Ingredienser:
2 dl vatten
4 tsk salt
200 g oskalad sötmandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och salt och rör om så saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i ca 1 minut (skalet ska inte lossna).
Häll av vattnet och sprid ut mandlarna på en plåt. Rosta mandlarna i ca 10 minuter i ugnen. Vakta dem noga så de inte bränns för det kan gå riktigt fort. Ta ut plåten ur ugnen och låt mandlarna svalna. Sen är dom klara att servera. Enkelt, salt och gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s