Ingredienser:
150 g smör
1 ½ dl mjölk
1 pkt saffran á 0,5 g
2 ägg
3 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
75 g smör
1 msk grädde
1 pkt saffran á 0,5 g
3 ½ dl florsocker
Garnering:
kokos
Gör så här:
Smält smöret och blanda ner den kalla mjölken så att blir ljummet. Rör ut saffran i mjölkspadet och ställ sedan att svalna. Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smörblandningen till en jämn smet. Häll i en form (min är ca 15 x 20 cm) klädd med bakplåtspapper eller i en smörad och bröad sockerkaksform. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Sockerkaksformen gick i ca 30 min i ugnen. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop glasyren. Smält smöret och blanda ner grädden och saffranet när det blivit ljummet. Låt svalna och rör sedan ihop med florsockret till en jämn glasyr. Bred över kakan och toppa med kokos.
