Ingredienser mjuk pepparkaka:
200 g smör
1 msk pepparkakskrydda
4 ägg
3,5 dl strösocker
5 dl finrivenmorot ca 4–5 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ingredienser brynt smör frosting:
200 g smör
2 dl florsocker
300 g philadelpia ost, kylskåpskall
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en form 30 x 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda ner pepparkakskryddan. Låt svalna. Vispa ägg och strösocker tills det blivit riktigt fluffigt med elvisp i 5 minuter.
Finriv morötterna och blanda ner dom och smöret i äggsmeten. Rör ihop dom torra ingredienserna i en bunke för sig och vänd sedan ner i smeten och blanda till en helt klumpfri smet.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Gör frostingen under tiden kakan är i ugnen. Bryn smöret och låt det sedan stå i kylen tills det är fast igen.
Vispa smöret i ca 5 minuter tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa i någon minut till.
Tillsätt färskost och vanilj och vispa tills allt är blandat och du har en fast frosting.
Spritsa på kakorna och servera.