Ingredienser:
Kakorna:
250 g hasselnötsmjöl
5 dl florsocker
4 äggvitor
Kaffekräm:
1 dl starkt kaffe
1 msk vetemjöl eller majsstärkelse
1 äggula
125 g rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda hasselnötsmjölet med florsocker. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen.
Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, ca 60 st.
Grädda ca 10 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet.
Blanda kaffe och mjöl eller majsstärkelse i en kastrull och sjud till en kräm, ta av kastrullen från värmen. Rör ner äggulan och låt blandningen svalna helt. Rör smör och socker smidigt i en ny skål och blanda sen försiktigt ner det i den kalla kaffekrämen, om den skär sig så kan den räddas med 1 tsk potatismjöl. Bred kräm på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvara kakorna svalt. Dom går också utmärkt att frysa!