Hasselnötskakor med kaffekräm

Övrigt gott, Småkakor


Ingredienser:

Kakorna:
250 g hasselnötsmjöl
5 dl florsocker
4 äggvitor

Kaffekräm:
1 dl starkt kaffe
1 msk vetemjöl eller majsstärkelse
1 äggula
125 g rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda hasselnötsmjölet med florsocker. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen.
Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, ca 60 st.
Grädda ca 10 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet.

Blanda kaffe och mjöl eller majsstärkelse i en kastrull och sjud till en kräm, ta av kastrullen från värmen. Rör ner äggulan och låt blandningen svalna helt. Rör smör och socker smidigt i en ny skål och blanda sen försiktigt ner det i den kalla kaffekrämen, om den skär sig så kan den räddas med 1 tsk potatismjöl. Bred kräm på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvara kakorna svalt. Dom går också utmärkt att frysa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s