Kladdkakecookies med kakao

Övrigt gott, Kladdkaka, Småkakor

Kladdkaka fast i miniform. Små sega och chokladiga kakor som är enkla att sno ihop och snabba att baka. Smakar ljuvligt med ett glas kall mjölk!

Ingredienser:

75 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl sirap

Gör så här:
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna för sig ien egen bunke och rör ned smöret och sirapen till en fin seg smet.
Rulla ut till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tänk på att inte lägga dom för tätt på plåten då de flyter ut.
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 9-11 min. Låt svalna på plåten så blir kakorna de sega. Ta ett lagom stort glas och ställ det upp och ner över kakan och snurra på plåten så får du riktigt fina och runda kakor. Här kan du strö över lite flingsalt på kakorna eller smälta vit choklad och ringla över för att bryta av färgen på kakan.

Tips! Känns smeten lös och är svår att rulla så kan ni tillsätta lite extra vetemjöl eller ställa in smeten i kylskåpet en stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s