Chokladkaka med frosting & färska bär

Sockerkakor, Tårtor

Ingredienser till chokladkakan:
3 ägg
3 dl strösocker
0,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, rumsvarmt
1 dl mjölk

Chokladfrosting:
60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gram Philadelphia (färskost)
1 msk kaffe

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik. När kakan är sval rör du ihop ingredienserna till chokladfrostingen till en slät smet. Bred sen frostingen över kakan och dekorera gärna med färska bär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s