Receptet på den här goda och saftiga kakan bakas i en form 20×30 cm eller i långpanna. Gör man den i långpanna så är det bara att dubbla receptet. Den här kakan blev verkligen en ny favorit. Servera gärna med nyvispad vaniljsås!
3 st ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl (180 g)
1,5 tsk vaniljsocker
350 g rabarber
150 gr smör (ca 250 gr till dubbelsats)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Skär rabarbern i bitar och lägg i en skål, strö över lite socker. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vaniljsocker och mjöl i en bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen och det smälta smöret i smeten. Häll smeten i formen som är klädd med bakplåtspapper. Strö över rabarberbitarna och grädda kaka. Mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör under tiden gräddblandningen.
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
Koka ihop ingredienserna i ca 10 minuter och häll sedan över kakan och grädda färdigt, tills kakan får en fin gyllenbrun färg och är genomgräddad, ca 25-30 minuter beroende på form och ugn.
Servera med vaniljsås och njut!