Morotsrulltårta

Övrigt gott, Rulltårta, Sockerkakor

Här kommer ett härligt recept på en saftig morotskaka med syrlig cream cheese frosting inuti. Jag älskar att baka när det är enkelt och gott. En morotskaka är aldrig fel och att göra den som en rulltårta är nästan ett godare alternativ tycker jag då det blir lite mera lagom med frostig och kaka i varje smakbit. Jag gjorde dock ett fel eller inget fel egentligen men den här kakan blir både godare och finare om man finriver morötterna. Jag rev dom denna gång ganska grovt vilket i och för sig blir extra saftigt men jag föredrar nog ändå finrivet. Förvara kakan i kylen, den håller flera dagar.

Ingredienser:

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 rapsolja
100 g fint rivna morötter (ca 2 dl)

Cream Cheesefrosting:

50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g cream cheese
riven lime skal + ngn msk saft

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner dem i äggvispet. Riv morötterna (på den fina sidan av rivjärnet) och vänd sedan ner dem och rapsoljan i de övriga ingredienserna.

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad.

Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite)

Gör cream cheesefrostingen så här:

Vispa smöret i ca 2-3 minuter. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Tillsätt lite rivet limeskal och saft. Övervispa inte. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Om frostingen känns hård, låt den stå framme i rumstemperatur i någon halvtimme. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.
Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s