Jag har provat olika recept på kokostoppar och flera gånger har dom tyvärr bara flutit ut som platta kakor istället för höga och fina toppar. Nu har jag kommit på knepet och det är bland annat att man ska låta kokossmeten stå och dra en kvart innan man formar till topparna på bakplåtspapper. Då sväller kokosen och kakorna flyter inte ut. Sen ska man inte heller vispa upp ägg och socker utan bara blanda ihop det snabbt.
Ingredienser till ca 15-20 st
50 gram smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker för hand. Det ska absolut inte vispas, bara blandas ihop. Tillsätt smöret och vänd ner kokosflingorna. Blanda smeten och låt den stå i rumstemperatur ca 15 min. Klicka ut toppar med en tesked på en plåt med bakplåtspapper och forma till topparna med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna och servera dom som dom är alternativt ringla över lite smält mörk choklad.