Idag är det våffeldagen och här kommer ett klassiskt recept på härligt frasiga våfflor.
En bra grej att göra innan du gräddar våfflorna är att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj gärna järnet en gång innan också så våfflorna inte fastnar. Lägg sen dom färdiga våfflorna på bakgaller, då blir dom frasiga och ännu godare.
Ingredienser:
125 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2,5 dl iskallt mineralvatten
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Häll mjöl i en skål. Vipsa ner mjölken lite i taget tills smeten är klumpfri.
Vispa ner bakpulver, socker, salt, vatten och smör. Låt stå ca 10 min.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
Grädda våfflorna och servera med vispad grädde och rårörda hallon eller annan sylt.