Semmelsnittar

Småkakor

Jag har idag provat att baka någonting helt annat än just den vanliga semlan med mandelmassa och grädde. Istället har jag hittat ett roligt recept på en torr kaka, nämligen semmelsnittar som innehåller mandelmassa och kardemumma. Vill man så kan man servera den med en liten klick vispad grädde men kakorna är väldigt goda att äta bara som dom är.  Förutom att dricka en kaffe till så passar även en grappa eller sött vin till som tex det klassiska just till mandelskorpor ett glas Vin Santo. Det är ett sött vin från Toscana i Italien som vanligtvis brukar serveras till biscotti. Men det går utmärkt att doppa även de torra och goda semmelsnittarna i vinet och luta sig tillbaka och njuta!

Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
3,5 dl vetemjöl
1 msk stött kardemumma
100 g riven mandelmassa

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till en deg. Dela degen i tre lika stora delar och rulla dom till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något. Grädda sen mitt i ugnen ca 12-14 min när de fått fin färg. Låt dom svalan något innan du skär i snittar medans kakan fortfarande är lite varm. Förvara i en torr och tätsluten burk med lock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s