God och saftig morotskaka med smak av nystött kardemumma och kanel. Kakan serveras med en len och lätt syrlig färskostglasyr på toppen. Den är bara så god att du måste prova! Morotskakan blir alltid succé och är enormt uppskattad av både stora och små.
Ingredienser till Morotskakan:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk kardemummakärnor (stöt i mortel)
6 dl rivna morötter
Ingredienser till glasyr:
400 g philadelphia
300 g smör
6 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 lime
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och riv morötterna.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och kardemumma och blanda ner tillsammans med det smälta smöret i äggblandningen. Blanda försiktigt i dom rivna morötterna. Häll smeten i en form 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna. Förbered glasyren genom att vispa ihop philadelphia och rumsvarmt smör fluffigt. Vispa ner florsocker och vaniljsocker. Riv i lite lime och pressa ur saften ner i smeten för att få en skön syra i glasyren. Bred sen glasyren över kakan och skär i rutor. Riv gärna lite mer lime över kakan vi servering.