Havrebollar

Godis

Riktigt gott recept på havrebollar där havregrynen och smeten till bollarna har mixats och sen vispats till en kladdig smet. Bollarna blir då så där härligt mjuka och porösa så dom bara smälter i munnen. Superduper gott!

Ingredienser:
250 g smör
10 dl havregryn
2 dl socker
1 dl O’boy
3/4 dl grädde eller mjölk
2 tsk vaniljsocker
Kokos

Gör så här:
Lägg havregrynen i en matberedare eller mixer och kör tills grynen blir smulor. Hacka smöret i tärningar och lägg i det i havregrynen. Tillsätt socker, O’boy och vaniljsocker. Kör i ytterligare någon minut tills allting blandas ordentligt. Häll sedan i mjölk eller grädde i omgångar samtidigt som maskinen är igång. Låt allting mixas samman i cirka någon minut tills det blir en kladdig smet. Ställ sen in den kylen eller frysen för att stelna ca 30 min. När smeten är fast formar du bollar i önskad storlek och rullar i kokos. Lägg på ett fat och låt stelna en stund i kylen innan servering. Jag gillar dom dock bäst när dom är mer rumstempererade då är dom som allra godast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s