Havretosca i långpanna

Sockerkakor

Här kommer ett recept som passar bra när man ska bjuda många på fika eller om du bara vill fylla frysen med något gott. Ska den frysas så rekommenderar jag att man bara fryser sockerkakan och när du sen tar ut den och den tinat så gör du tosca smeten och gräddar av den ca 10 min innan servering. Kakan blir lite extra knäckig och knaprig om man adderar lite skållad och hackad mandel i toscasmeten. 

Ingredienser:
150 g smör
4 ägg

3 dl strösocker

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller grädde

Toscasmet:
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk ljus sirap
3 dl havregryn
0,5 dl skållad/hackad mandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten försiktigt. Rör sist ner det smälta smöret och mjölken/grädden. Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper som är ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Under tiden blandar du alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning tills du har en fin ihop smält smet. Bred sedan smeten på kakan och grädda den ytterligare 10 min. Ta ut och skär kakan i rutor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s