Schackrutor

Småkakor

Idag gjorde jag och min dotter schackrutor med smak av vanilj och choklad. Degen består bara av enkel mördeg där man delar degen itu och smaksätter ena halvan med kakao. Det här är verkligen en gammal klassiker bland småkakorna som ofta ingår i fikarepens sju sorters kakor. Dom är dekorativa med sina rutor och blir väldigt fina att ha med på kakfatet.

Ingredienser:
200 g smör
1 krm vaniljpulver
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakao

Gör så här:
Arbeta ihop smör, vaniljpulver, strösocker och mjöl på en bänk eller i en stor bunke. Smaksätt hälften av degen med kakao. Platta ut degen och lägg den i varsin plastpåse och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg en ljus bredvid en mörk och byt plats på färgerna i nästa lager. Tryck samman längderna så att det blir fina kanter och bildar en fyrkant. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s