Nöttoppar

Småkakor

Gammeldags nöttoppar hör julen till tycker jag men visst kan dom även ätas året runt. Det är bra kakor att baka på så sätt att det är väldigt få ingredienser och det går snabbt att sno ihop. Kakorna blir härligt sega och dom har en rik smak av hasselnötter. Ett bra komplement när man ska bjuda på sju sorters kakor!

Ingredienser till ca 25 kakor:
200 g hasselnötter
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg

Dekoration: hela hasselnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, låt det svalna.
Kör nötterna i matberedare tills de är finhackade eller mal dem i mandelkvarn som på gammalt vis. Blanda ihop de malda hasselnötterna med smör, socker och ägg.
Klicka ut smeten med två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med en hel hasselnöt överst på varje kaka. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Ju mindre kakorna är desto kortare tid i ugnen. Låt dem svalna på plåten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s