Hästskor

Småkakor

Här kommer ett härligt recept på en småkaka som jag minns sen jag var barn och åt hos mormor som ofta bakade hästskor. Kakorna kryddas med kanel och kardemumma och påminner lite i smaken som en pepparkaka. Dom är bara så goda och knapriga!

Ingredienser:
200 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
0.5 msk ljummet vatten
1.5 msk sirap
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lös upp bikarbonaten i vattnet. Rör ihop smör och socker och häll i bikarbonaten, sirap och kryddor och blanda ihop alltsammans. Tillsätt mjöl och knåda allt till en deg. Rulla sen ut degen till lillfingertjocka längder och skär dem i ca 7-8 cm långa bitar. Forma bitarna till U:n och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 6-7 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt svalna på bakgaller.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s