Här kommer ett recept på goda och sega saffranssnittar som är perfekta kakor att göra till jul. Doften av saffran är förförisk och färgen blir vackert gyllengul. Enkelt att göra och dessutom väldigt gott!
Ingredienser:
1 paket saffran, (1/2 g)
0,75 dl strösocker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 gram smör, rumsvarmt
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Stöt saffran och 1 msk socker i en mortel till ett fint pulver. Blanda ner saffransblandningen i vatten och sirap och rör om tills det blir en fin gul färg. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i sockerblandningen.
Dela degen i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna eller en stekspade. Grädda i 12-15 minuter.
Skär i sneda bitar medan kakorna är varma och låt svalna helt på plåten.