Kanelbullar

Vetebröd

 

Ingredienser:
5 dl mjölk
125-150 g smör
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
1-2 tsk kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning: 1 dl florsocker, 2 msk kanel, 100 g smör
Pensling: vispat ägg, pärlsocker

Gör så här: Värm mjölken tills det blir fingervarmt. Smula jästen och rör ut i mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och kardemumma. Tillsätt nästan allt mjöl men spara lite till utbakningen. Arbeta degen så den blir blank och slät. Täck den sedan med bakduk och låt jäsa på ett rumsvarmt ställe utan drag i 30-40 min.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och blanda ingredienserna till fyllningen och bred över degen. Rulla ihop till en rulle och skär till bullarna som sedan läggs på plåt i bullformar. Låt jäsa på plåt under bakduk i ytterligare 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader, 5-8 min.

Låt svalna under bakduk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s