Vaniljhjärtan

Övrigt gott, Bakelser, Småkakor

Älskat bakverk bestående av mördeg och vaniljkräm och sedan pudrat med ett lätt täcke av florsocker så blir denna kaka eller snarare bakelse en ljuvlig succé till din kära på alla hjärtans dag. Vaniljhjärtan är en riktig ”klassiker” som vi ofta kan se på alla traditionella konditorier runt om i Sverige. Med en kombination av smör, vanilj och socker kan man inte låta sig frestas. Det är bara så underbart gott!

Ingredienser: (18st)

Mördeg:
7,5 dl vetemjöl
300 g  smör
1,5 dl strösocker
2 små äggulor

Vaniljkräm:
7 dl röd mjölk
1,5 dl strösocker
1,5 dl maizena
7 äggulor
1 vaniljstång
50 g smör

Garnering: Florsocker

Gör så här:

Vaniljkräm: blanda mjölk, strösocker, maizena och äggulor i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen. Låt koka upp under omrörning och sjud 2-3 minuter. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret. Häll krämen i en spritspåse och ställ i kylen ca: 3 timmar. 

Mördeg = Hacka samman vetemjöl, smör och strösocker gärna i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i kylen cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ sedan upp de hjärtformade metallformarna på en plåt. Kavla ut degen och skär i mindre bitar. tryck sen ut degen i varje form och skär bort överflödig deg. Spritsa i vaniljkrämen. Kavla ut resten av degen och täck formarna. Skär bort överflödig deg och tryck till kanterna. Picka tre hål i varje hjärta med en provsticka. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakorna svalna i formarna innan de försiktigt lossas från formarna. Pudra över lite florsocker och låt kakorna kallna.

2 reaktioner på ”Vaniljhjärtan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s