Idag har jag gjort Kärleksmums eller som kakan ibland kallas Snoddas kaka. Det är en variant som alltid håller måttet, den fungerar både bra på barnkalas som till de vuxnas fika kalas – för nästan alla älskar choklad!
Ingredienser:
250 g smör
5 dl strösocker
5 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
Glasyr:
100 g smör
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5dl kallt kaffe
kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form ca 25×30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren på den varma kakan och strö över kokosflingorna. Klart!