Somriga jordgubbsflarn

Bakelser, Dryckesförslag

Inget vidare juniväder i år, men det är inte mycket att göra något åt. Midsommarafton är om en vecka och jag håller bara tummarna för att det blir uppehåll och sol. Vi skall nämligen på bröllop, måtte regnet hålla sig borta! För att åtminstone få en känsla av sommar och sol så har jag i helgen bakat jordgubbsflarn. Svårt att få den rätta sommar ”feelingen” när regnet formligen öser ner utanför fönstret. Jag sluter ögonen och känner doften av solmogna jordgubbar… mmm… det är sommar det!

Pajdeg:
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk strösocker
25 g mandel
75 g smör
1/2 ägg

Fyllning:
1 dl lemoncurd
1 1/2 dl turkisk yoghurt
Myntablad

Gör så här: Lägg vetemjöl, strösocker, mandel, smör och ägg i mixern. Mixa samman till en boll. Dela degen i 10 bitar och tryck i små portionsformar, ställ dem i kylen ca: 1 timma. Nagga bottnarna med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca: 10 min. Låt svalna på galler.
Förbered fyllningen genom att blanda yoghurt, lemoncurd och lägg i formarna. Dekorera med jordgubbar och mynta.

Dryckesförslag:
Välj en Beerenauslese från tex Österrike, det blir mycket gott till jordgubbarna.

2 reaktioner på ”Somriga jordgubbsflarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s