Inget vidare juniväder i år, men det är inte mycket att göra något åt. Midsommarafton är om en vecka och jag håller bara tummarna för att det blir uppehåll och sol. Vi skall nämligen på bröllop, måtte regnet hålla sig borta! För att åtminstone få en känsla av sommar och sol så har jag i helgen bakat jordgubbsflarn. Svårt att få den rätta sommar ”feelingen” när regnet formligen öser ner utanför fönstret. Jag sluter ögonen och känner doften av solmogna jordgubbar… mmm… det är sommar det!
Pajdeg:
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk strösocker
25 g mandel
75 g smör
1/2 ägg
Fyllning:
1 dl lemoncurd
1 1/2 dl turkisk yoghurt
Myntablad
Gör så här: Lägg vetemjöl, strösocker, mandel, smör och ägg i mixern. Mixa samman till en boll. Dela degen i 10 bitar och tryck i små portionsformar, ställ dem i kylen ca: 1 timma. Nagga bottnarna med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca: 10 min. Låt svalna på galler.
Förbered fyllningen genom att blanda yoghurt, lemoncurd och lägg i formarna. Dekorera med jordgubbar och mynta.
Dryckesförslag:
Välj en Beerenauslese från tex Österrike, det blir mycket gott till jordgubbarna.
Åh, de där ser inte dumma ut! Älskar lemon curd, yoghurt, jordgubbar osv. 🙂
Tack! Det skapar verkligen sommarkänslor och är en otroligt god kombo! 🙂