Vädret är verkligen på topp. Allt känns så mycket enklare i det dagliga vardagsbestyret. Alla människor är glada och det känns som om livet leker. Underbart! I morse fick jag en skattkarta i handen av mina döttrar. Jag fick med hjälp av den hitta en skatt som var min mors dags present, för idag är det alla mammors dag. I år blev presenten en vattenkaraff i plexiglas från Guzzini i riktigt härlig orange färg. Jag fick verkligen full uppvaktning med serverad frukost, en målad tavla, ett fint brev och massor av kramar. Vad kan man önska sig mer? Det är lycka!
Idag bakade jag en rabarber och jordgubbskaka som jag aldrig gjort förut. Den blev mäkta god! Först gör man en sockerkaka enligt grundrecept och tillsätter jordgubbar och rabarber i fint skurna bitar. Sött, syrligt och gott som smakar förträffligt en dag i solen som denna!
Ingredienser:
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 st riven lime + saft
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Smält smör, tillsätt mjölken och häll sedan i det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned. Riv och pressa lime, tillsätt i smeten.
Fyllning: 2 dl färska jordgubbar, 1 stjälk rabarber, 0,5 dl florsocker, 1 msk vetemjöl. Skiva jordubbar och rabarber i fina tunna bitar och blanda dem med florsocker och vetemjöl. Sedan vänder man ner detta i den färdiga grundsmeten för sockerkakan. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt sedan kakan svalna och stjälp upp den på en tallrik. Kan serveras som den är eller med en kula vaniljglass.
Dryckestips: Föreslår ett sött vin med härligt fruktig smak som tex en Château Menota eller liknande dessertvin.