Morotskaka

Dryckesförslag, Sockerkakor

Skärgården sprudlar av vågskvalp och båtar och motorcyklarna står uppradade längs kajen. Turisterna börjar komma och uteserveringarna syns nästan fulla. Sommaren är snart här… Det är så skönt, bara att njuta!

Morotskaka passar verkligen att bjuda på vid många olika sammanhang som till dessert eller till fika ute i bersån. Det går utmärkt att grädda kakan i långpanna om du har många gäster på besök och vill få ut flera bitar. Däremot blir kakan inte så tjock faktiskt mer lagom med tanke på att den är mäktig. Se till att kakan är helt sval när du breder på glasyren. Garnera med något du har nära till hands som skivad lime, jordgubbar eller blommor. Gräddas i ugn, 175 grader, 60min.

Ingredienser:
4 ägg
350 g rivna morötter
2 dl matolja
4 dl vetemjöl
4,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt

Glasyr: 100 g philadelphiaost,40 g mjukt smör, 2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker.

Dryckestips: Till detta bör det vara något somrigt och ett glas mousserande är aldrig fel. Vinet kan ha lite sötma för att matcha denna söta kaka. Föreslår en Asti Cinzano/Asti Martini. Ett sött mousserande vin med fräsch frukt och citrus.

2 reaktioner på ”Morotskaka

    1. Tack för att du kikade på min blogg! Kakan är verkligen att rekommendera. / Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s