Kärleksmums med rosa topping

Baka i långpanna, Sockerkakor

I helgen har vi haft barnkalas för 14 tjejer i 9-årsåldern. Vilket ös!
Vi grillade hamburgare och hade frukt i olika sorter i skålar samt popcorn, chips och dryck, ja ni vet det man brukar ha på barnkalas. Det blev ingen vanlig tårta utan istället gjorde vi en festlig variant på kärleksmums med rosa läcker frosting som tjejerna verkligen uppskattade, det blev succé!

Ingredienser:
150 gram smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Smöra en långpanna. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen. Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Skär sedan kakan i fyrkantiga bitar och bred på glasyren när kakan är kall.

Topping med philadelphiaost:
60 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
valfri karamellfärg
strössel

Gör så här: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, och citronsaft krämigt. Vispa sedan i philadelphiaosten. Färga glasyren med valfri karamellfärg alternativt behåll den vit. Bred på rutorna/muffinsen och garnera med ev. strössel eller blommor sommartid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s