Drömmar

Småkakor

Det här är en småkaka som verkligen smakar sagolikt gott och det är en av mina absoluta favoriter som både min mormor och farmor alltid bakade. Både två bakade ofta kakor och hade alltid fyra till ibland sju olika sorter hemma. Man vet aldrig vem som kan komma på besök, sa dom båda två. Drömmar är spröda, fina kakor med en lätt vaniljsmak. Man kan välja att baka med eller utan sötmandel på toppen. Kakorna går utmärkt att frysa!

Ingredienser:
200g smör
2,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl
sötmandel (skållad till dekoration)

Gör så här:
Rör smör, socker och vaniljsocker. Blanda sedan mjöl och hjorthornssalt och rör ner detta i smeten. Rulla ut degen till små jämna bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Om du vill garnera med sötmandel får du skålla mandeln och ta av skalet. Tryck sedan ner en halv eller hel mandel i varje kaka. Grädda på svag värme ca 150 grader i ca 15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s