Chokladsnittar

Småkakor

Ett kakrecept med choklad som aldrig går ur tiden och dessutom som är väldigt enkelt att göra då man skär kakorna i snittar efter de gräddats klart i ugnen medan dom fortfarande är lite varma.

Ingredienser:
200 g smör
2,5 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao

1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Pensling: ägg och strösocker alternativt hackade hasselnötter eller kokos.

Gör så här:
Blanda samman allt till en slät och fin deg.  Dela degen i 6 jämna högar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullen med en stekspade. Pensla med vispat ägg och garnera med vad som önskas. Ställ plåten mitt i ugnen på 200 grader, ca 12-15 min. Tag ut plåten och skär sneda snitt, ca 2 cm breda och låt svalna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s